Harpyje pralesní

8. dubna 2007 v 19:37 | Bednišška |  PTÁCI - BIRDS
Harpyje pralesní
Harpyje pralesní (Harpia harpyja, Linné 1758) je největším dravcem Jižní Ameriky, může mít rozpětí křídel až dva metry a hmotnost 9 kilogramů, samec je výrazně menší než samice. Má masivní zobák a mohutné silné nohy opatřené až 13 cm dlouhými drápy. Obě pohlaví jsou zbarvena stejně - hřbet je břidlicově černý, hlava a krk šedé, břicho bílé. Nohy jsou žluté. Ptáci mají v dospělosti na hlavě vztyčitelnou dvojitou chocholku.
Harpyje má široká zaoblená křídla a dlouhý ocas, což jí umožňuje manévrovat mezi stromy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jifta jifta | 9. prosince 2007 v 15:15 | Reagovat

hapry pralesní je fakt srandovní .......:) :) :) :) :)

2 monaa monaa | 25. dubna 2008 v 14:49 | Reagovat

husty kuřatko

3 tg tg | 22. září 2009 v 9:17 | Reagovat

docela málo toho je

4 piopa piopa | 19. března 2011 v 9:10 | Reagovat

ujde to potrebuji to do skoly ale mohlo tam byt i tech informaci vice

5 qferinkaq qferinkaq | 31. března 2012 v 20:18 | Reagovat

to joooo

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama