Panda veliká

25. ledna 2007 v 18:02 | Bednišška |  SAVCI - MAMMALS
Panda veliká je populární světový symbol ochrany přírody,ale zabezpečení její existence má jěště daleko k jistotě.je stenofágní-živí se přísně vymezenou potravou.z 99% je to bambus,panda se živí různými částmi asi 30 či více druhů bambusu,na jaře pojídá výhonky,v létě listy,v zimě lodyhy.Panda velká žije většinou osamoceně,potravu příjmá hlavně za svítání a za soumraku,spí v bambusových houštinách.Své domovské areály vyznačuje pachvými značkami z řitních žláz,močí a škrábanci drápů.Samice dorůstá do čtyř pětin velikosti samce a svou připravenost k páření oznamuje sténáním,bečením a štěkavými zvuky.Samci se shromažďují,pronásledují a bojují spolu o samice.V doupěti v dutině stromu nebo skály se po pětatřcetidenní březosti rodí 1-2 mláďata.Novorozenci jsou dlouzí jen 15cm,váží 100 g a jsou téměř holí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 danekKotlarr@seznam.cz danekKotlarr@seznam.cz | E-mail | 14. dubna 2009 v 19:54 | Reagovat

guten tak

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama